DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΑντιπροσωπείεςLITEC

Η LITEC άρχισε να εργάζεται στον τομέα της ψυχαγωγίας ως προμηθευτής εξοπλισμού επαγγελματικού φωτισμού. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 ξεκίνησε την σχεδίαση και παραγωγή κατασκευών και χωροδυκτιωμάτων από αλουμίνιο. Αυτή η επιλογή της πολύ γρήγορα έδειξε να είναι μια επιτυχημένη επιλογή, αφού η LITEC έγινε σύντομα ηγέτης της αγοράς στον τομέα κατασκευής τρασσών και αξεσουάρ για την στήριξη πάλκων, σκηνών κλ.π. Το 1999 η LITEC εξαγοράστηκε από το Vitec Group PLC και έγινε μέρος της Manfrotto, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια εξαρτημάτων στήριξης φωτισμού στον κόσμο.

Η LITEC σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές χωροδυκτιωμάτων από αλουμίνιο στον κόσμο. Eίναι μια πολύ δυναμική εταιρία, με ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό νέων προϊόντων και την ανάπτυξη, με ένα δυναμικό R&D τμήμα. Το σύστημα Libera είναι ένα παράδειγμα αυτού. Πρόκειται για μια νέα έννοια στη χρήση των δικτυωμάτων με ένα σύστημα που χτίζεται από επίπεδα στοιχεία. Η LITEC έχει επίσης αναπτύξει μια ισχυρή εταιρική σχέση με τον Όμιλο Columbus McKinnon για τη διανομή μηχανισμών ανύψωσης (μοτέρ).

Η LITEC ανήκει σε μια διεθνή εταιρεία, τη Vitec Group PLC, η οποία εργάζεται στην σχεδίαση και παραγωγή επαγγελματικών λύσεων για την ψυχαγωγία, τη ραδιοτηλεόραση, το βίντεο και την φωτογραφία. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζει τη δύναμη και την οργάνωση μιας μεγάλης εταιρείας με ευελιξία και ταχύτητα, προς όφελος των πελατών της.

Τα τρία κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την «κουλτούρα LITEC»

Αλουμινένιο: από την βάση ως το roof.
Η πλάκα αλουμινίου που σχεδίασε για τις Standard και Heavy Duty σειρές τρασσών, ήταν η πρώτη επανάσταση που έφερε η LITEC στον τομέα των κατασκευών από αλουμίνιο. Η LITEC εισήγαγε την έννοια αυτή το 1995 και την τελειοποίησε με το πέρασμα του χρόνου, αυξάνοντας την απόδοση, την ποιότητα και την ασφάλεια της κατασκευής. Σήμερα αυτός ο τρόπος παραγωγής, είναι αυτός που προσπαθούν να αντιγράψουν όλοι οι κατασκευαστές τρασσών παγκόσμια.

Αυτό το είδος της πλάκας έχει πολλά οφέλη για τον χρήστη: δύο εναλλακτικά συστήματα σύνδεσης, μεγαλύτερη αντοχή στην συστροφή, ελάχιστη εκκεντρικότητα, απόλυτη συμβατότητα μεταξύ των δικτυωμάτων και δεν υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης στα άκρα. Μέσα από αυτή την πλάκα, η LITEC εισήγαγε την φιλοσοφία της, την οποία έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια: την καινοτομία πέρα από τα συμβατικά, προσφέροντας νέα προϊόντα τα οποία δεν είναι ποτέ αντίγραφα σε κάτι που ήδη υπάρχει.

Πρακτικός σχεδιασμός: από την συγκόλληση ως την συναρμολόγηση
Η LITEC εισήγαγε τον πρακτικό σχεδιασμό στον κόσμο των κατασκευών αλουμινίου. Χρησιμοποιεί πάνω από εκατό πρεσαριστά μέρη και εξελασμένα τμήματα, όλα φτιαγμένα κατά παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν περισσότερο με μηχανικά εξαρτήματα που συναρμολογούνται και λιγότερο με συγκολλήσεις. Η έννοια αυτή, ίσως όχι τόσο άμεσα εμφανής, αποτελεί στην πραγματικότητα επανάσταση για την εμφάνιση και την αύξηση της ασφάλειας ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων. Σχεδόν όλα τα προϊόντα LITEC, εκτός από τα δικτυώματα, συναρμολογούνται από τμήματα. Αρκεί να δούμε τα προϊόντα των άλλων εταιρειών του κλάδου για να δείτε πώς ο σχεδιασμός και οι λύσεις της LITEC ξεχωρίζουν και γίνονται σημεία αναφοράς στην αγορά.

Libera: απόλυτη ελευθερία στη δημιουργία
Η εισαγωγή του συστήματος Libera το 2002 οδήγησε σε έναν νέο τρόπο κατανόησης στις κατασκευές αλουμινίου. Πολλοί επαγγελματίες παγκοσμίως χρησιμοποιούν μόνο Libera για τις κατασκευές τους. Η ανάπτυξη της Libera συνοψίζει ολόκληρη την τεχνογνωσία της LITEC: προσοχή στις ανάγκες της αγοράς, τεχνικές δεξιότητες, νέα υλικά, πρωτοποριακός σχεδιασμός, υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, ασύγκριτη ποιότητα και ικανότητα παραγωγής.
Η Libera δεν είναι μια απλή τράσσα, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα. Η Libera είναι μια απλή ιδέα που βασίζεται σε πολύ υψηλά τεχνικά πρότυπα.

Η LITEC παράγει ό, τι χρειάζεστε, πριν το ζητήσετε!

    Follow us