DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

Νέα

return
09 οκτ 2009

«Διαδρομές» σε ποιοτικό ήχο με Adamson

Το νυκτερινό κέντρο «Διαδρομές» είναι ένα πολύ όμορφο και μερακλήδικο μαγαζί στην Πατησίων. Στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού κτιρίου που την δεκαετία του ’70 και ’80 φιλοξένησε το γνωστό παράρτημα της Γαλλικής Ακαδημίας, ο κος. Βαγγέλης Κατσάνος έφτιαξε ένα νυκτερινό με γούστο και ποιότητα.  Από τη σκηνή του πέρασαν πολλοί γνωστοί μουσικοί και τραγουδιστές του ποιοτικού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης του κου. Κατσάνου για την αναβάθμιση του χώρου του, στόχος του ήταν για την φετινή σαιζόν να κάνει μια ριζική ανακαίνιση στο ηχητικό σύστημα του καταστήματος.

Μετά από αναλυτική αναζήτηση της αγοράς και σε συνεργασία με τον ηχολήπτη του προγράμματος Φώτη Πανταζή, κατέληξαν στην επιλογή ενός συστήματος της Adamson με ενισχυτές Powersoft και processor της XTA. Ήταν μια επιλογή που βασίστηκε πρώτα απ’ όλα σε ποιοτικά δεδομένα. Ο ήχος και η αντοχή των ηχείων της Adamson σε συνδυασμό με την ισχύ και την ποιότητα κατασκευής που τα διακρίνουν, ήταν ασυναγώνιστα. Η αποδοχή τους από το σύνολο των ηχοληπτών και καλλιτεχνών παγκόσμια, ήταν επίσης ένα σημαντικό γεγονός για την τελική επιλογή. Τέλος η γνωστή επαγγελματική υποστήριξη της DNA Systems στα προϊόντα της Adamson έβαλαν την τελική ‘υπογραφή’ του κου. Κατσάνου στην επιλογή του συστήματος.

Το σύστημα που εγκαταστάθηκε βασίστηκε στα γνωστά Μ15 της Adamson. Θα τα έχετε σίγουρα δει στις πιο μεγάλες συναυλίες, αφού είναι από τα πιο ισχυρά και ποιοτικά monitor παγκόσμια. Αυτό που όμως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι τα M15 είναι ηχεία πολυτάλαντα, ιδανικά και για μόνιμες εγκαταστάσεις. Γι αυτό και η Adamson τα ονομάζει multi purpose ηχεία και όχι απλά monitor. Χρησιμοποιήθηκαν 4 ηχεία Μ-15 για την κάλυψη της σάλας τα οποία συμπληρώθηκαν από 2 subwoofers B-118, ενώ άλλα 2 ηχεία Μ15 τοποθετήθηκαν σαν side fills για την σκηνή. Τα ηχεία πήραν ισχύ από 2 τερακάναλους ενισχυτές Powersoft Q-3204, ενώ τον συνολικό έλεγχο του συστήματος ανέλαβε ένας processor DP-448 της ΧΤΑ. Την εφαρμογή της εγκατάστασης ανέλαβε ο έμπειρος τεχνικός συνεργάτης της DNA Systems, Φίλιππος Δαγρές.

Εντύπωση έκανε από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, η ηχητική «ακρίβεια» του συστήματος. Τα Μ15, χάρη στα χειροποίητα woofers από Kevlar και τον βραβευμένο οδηγό υψηλών συχνοτήτων wave guide, δίνουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό σε οποιαδήποτε απόσταση από το ηχείο, ενώ η διασπορά είναι τόσο ελεγχόμενη που ο ηχολήπτης μπορεί να ανεβάσει έως και 6dB παραπάνω τα μικρόφωνα πριν μικροφωνίσουν σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό ηχείο. Οι μουσικοί επίσης δήλωσαν ευτυχείς αφού μπορούν να ακούσουν άνετα την φωνή ή το μουσικό όργανο που παίζουν, χωρίς να ξεκουφαίνονται, κάτι πολύ σημαντικό στην πολύωρη νυκτερινή δουλειά.

Ο κος. Βαγγέλη Κατσάνος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του και από την υποστήριξη και την εγκατάσταση που έκανε η DNA Systems. Για όσους θέλουν να ακούσουν ποιοτικό ήχο και να διασκεδάσουν σε ένα νυκτερινό κέντρο που σέβεται τον πελάτη, αξίζει να περάσουν μια βραδιά στις «Διαδρομές» που φιλοξενούν φέτος τα Παιδιά της Πάτρας, την Θεοδοσία Στίγκα, τον Κώστα Αυγέρη και τη Σύλβια. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και στο επίσημο site του καταστήματος www.mousikes-diadromes.gr

    Follow us