DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

Νέα

return
15 απρ 2013

Η D.N.A SYSTEMS παραδίδει ένα ακόμα έργο

Μια πολύ απαιτητική εγκατάσταση με την υπογραφή της D.N.A

Στην έξοδο του Ναυπλίου προς την Επίδαυρο, βρίσκεται Τo Φουγάρο, ένα συγκρότημα τριών πέτρινων κτιρίων συνολικού εμβαδού 2,500 τμ., με μεγάλους υπαίθριους χώρους και ένα χαρακτηριστικό φουγάρο ύψους 36 μέτρων. Ο χώρος αυτός λειτούργησε το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα ως εργοστάσιο κονσερβοποίησης τομάτας, με την επωνυμία Ανθός. Κρίνοντας ότι πρόκειται περί ιστορικής σημασίας βιομηχανικό συγκρότημα, η νέα ιδιοκτησία το μετονόμασε «ΦΟΥΓΑΡΟ» και φρόντισε να χαρακτηριστεί διατηρητέο από την Πολιτεία,το 2004. Παράλληλα, ξεκίνησε την ανάπλασή του σε Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, ενώ συγχρόνως αναζήτησε με επιτυχία τρόπους αξιοποίησης γεωθερμικής ενέργειας για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών.

ΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ περιλαμβάνει:

• τη Βιβλιοθήκη Ανθός
• το ArtShop
• Αμφιθέατρο
• Εργαστήριο Τεχνών
• Café-Bar
• ΠωλητήριοΒιολογικών
Προϊόντων
• Χώρους Τέχνης
• Θερινό Κινηματογράφο

Η ηχητική εγκατάσταση σε ένα τέτοιο πολυχώρο είναι εξαιρετικής σημασίας, γι αυτό και η αναζήτηση της καλύτερης και ποιοτικότερης λύσης ήταν αναλυτικότατη και λεπτομερής. Οι ιδιοκτήτες, μετά από σύγκριση των λύσεων που πήραν από πολλές Ελληνικές εταιρείες, επέλεξαν την λύση που τους προσέφερε η DNA Systems, κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Η μελέτη έγινε από τον τεχνικό διευθυντή της DNA Systems κο. ʼρη Ίσσαρη και βασίστηκε στην τεχνολογία των εταιρειών Adamson και Powersoft.

H κεντρική αίθουσα του πολυχώρου πέρασε από προσομοίωση ease για απόδοση ήχου σε playback & live ήχο με βάση τη νέα σειρά ηχείων Point της Adamson. Χρησιμοποιήθηκαν 6 ηχεία Point 8 με δύο subwoofers Point 15, τα οποία παρά τον μικρό τους όγκο, κατάφεραν με άνεση να αποδώσουν πολύ δυνατό αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό ήχο. Ακόμη, η όμορφη εμφάνισή τους αλλά και η δυνατότητα που μας δίνει η Adamson να παραδίδεται το ηχείο σε πολλά χρώματα μας έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθούν στον χώρο χωρίς να προσβάλουν την αισθητική του.
Ακόμα δύο Point8 χρησιμοποιήθηκαν στην νοητή προέκταση του café, το χώρο του "οικολογικού", μια αίθουσα συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Την ενίσχυση των ηχείων αλλά και την διαμόρφωση του ήχου την ανάλαβαν δύο ενισχυτές duecanali 3804 DSP της Powersoft και ένας M20D HDSP. Οι νέοι αυτοί ενισχυτές είναι ειδικά σχεδιασμένοι για μόνιμες εγκαταστάσεις. Προσφέρουν την γνωστή υψηλή ποιότητα της γνωστής σειράς Κ σε συνδυασμό με ένα ενσωματωμένο processor με όλα τα εργαλεία που χρειάζεται ένας εγκαταστάτης για να ρυθμίσει το ηχητικό σύστημα με λεπτομέρεια. Και όλα αυτά με την θρυλική ενεργειακή απόδοση των ενισχυτών της Powersoft. Ο έλεγχος των DSPs γίνεται μέσω του Armonia της Powersoft με τη χρήση preset σε συνεργασία  με την Adamson και την DNA.

Στον εξωτερικό χώρο χρησιμοποιήθηκαν τα νέα αδιάβροχα ηχεία της Γερμανικής t&m, με woofer 5" ιντσών και tweeter θόλου. Παρόλο τον μικρό τους όγκο εντυπωσιάσαν με την απόδοσή τους ακόμη και σε χαμηλές συχνότητες. Την ενίσχυση τους ανέλαβε ένας τετρακάναλος ενισχυτής Project 160 4P της t&m.

Τέλος για την αναπαραγωγή palyback φτιάχτηκε ένα DJ set με 2 CD Pioneer και έναν μίκτη Rane TTM 56 S ο οποίος έχει ήδη ενθουσιάσει όλους τους DJ  που τον χρησιμοποιήσαν.
Όλος ο έλεγχος των συστημάτων γίνεται κεντρικά, από το control room του Φουγάρου με τη χρήση ένώς Matrix 8x8 της t&m για τη παρούσα και  μελλοντική διαχείρη και των άλλων χώρων. 

Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο ακόμη και από το αναμενόμενο. Η ηχητική απόδοση έχει αέρα studio, η διασπορά είναι εξαιρετική, χωρίς κενά σημεία ή "τρύπες" σε όλο τον χώρο των θαμώνων, ενώ η αισθητική ενσωμάτωση φαίνεται το πόσο καλή είναι στις φωτογραφίες. Η διοίκηση του πολυχώρου δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την επιλογή της να εμπιστευθεί την DNA Systems και μας έδωσε τα εύσημα για την μελέτη, την εγκατάσταση και τους χρόνους πραγματοποίησης του έργου. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και πρωσοπικά τη κα. Φλωρίκα Κυριακοπούλου για την εμπιστοσύνη της και την άψογη συνεργασία μαζί μας.

    Follow us