DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΝέαΕκδηλώσεις

return
10 μαρ 2010

Εγκατάσταση με Australian Monitor και Beyerdynamic στα εκπαιδευτήρια Kiriakidis Studies

Μια πολύ όμορφη και λειτουργική εγκατάσταση

Τα Eκπαιδευτήρια Κυριακίδης, είναι μια νέα εκπαιδευτική μονάδα στον ʼλιμο, που σκοπό της έχει να προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτήριο είναι εγκατεστημένο σε ένα μοντέρνο κτίριο, που συνδυάζει τις ανέσεις και τους χώρους που χρειάζονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για να υπάρχει το καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει μία όμορφη και φωτεινή αίθουσα που χρησιμοποιείται σαν συνεδριακός και σεμιναριακός χώρος, η οποία περιβάλλεται από μια όμορφη βιβλιοθήκη και από χώρους ανάπαυσης. Σε αυτή την αίθουσα αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους κλήθηκε η έμπειρη εταιρεία Image Works, που συνεργάζεται στενά με την εταιρεία μας, να εγκαταστήσει ένα οπτικοακουστικό σύστημα, με σκοπό να μπορούν να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συνέδρια και σεμινάρια που οργανώνουν οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτηρίων.

 

Το σύστημα στηρίχθηκε σε μηχανήματα των Australian Monitor & Beyerdynamic. Στην κυρίως αίθουσα χρησιμοποιήθηκαν τα ηχεία οροφής σειράς Quick Fit QF-5, τα οποία είναι εύκολα στην τοποθέτησή τους και ικανοποιητικά σε ήχο. Στους περιβάλλοντες χώρους, λόγω μεγαλύτερου ύψους, χρησιμοποιήθηκαν ηχεία οροφής σειράς Quick Fit QF-6, που έχουν πολύ καλή απόκριση ακόμη και στις χαμηλές συχνότητες και μεγαλύτερη ένταση που επέβαλε η διαφορά ύψους. Όλα τα ηχεία οδηγήθηκαν σε δύο ενισχυτές AMIS 60, οι οποίοι έπαιρνα σήμα από ένα αναλογικό ψηφιακά ελεγχόμενο σύστημα matrix Digi Page Jr το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο των σημάτων των μικροφώνων και άλλων πηγών ήχου αλλά και τον διαμοιρασμό τους στις διαφορετικές ζώνες του χώρου. Μέσα στην αίθουσα, για την λήψη της ομιλίας των διδασκόντων και των συνέδρων, χρησιμοποιήθηκε ένα μικρό συνεδριακό σύστημα MCS-20 της Beyerdynamic, με ένα μικρόφωνο προέδρου και τρία μικρόφωνα συνέδρων, τα οποία τοποθετήθηκαν στο κεντρικό πάνελ.

 

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, ζητήθηκε από την Image Works να τοποθετηθεί και μια κάμερα που θα μαγνητοσκοπεί σε πραγματικό χρόνο τον ή τους διδάσκοντες του συνεδρίου ή του σεμιναρίου και θα το προβάλλει σε δύο οθόνες LCD που θα τοποθετηθούν έξω από την αίθουσα στους περιβάλλοντες χώρους. Ο σκοπός ήταν, σε περίπτωση μεγάλων συνεδρίων ή σεμιναρίων να μπορούν να παρακολουθούν και άτομα που δεν χωράνε να κάτσουν στην αίθουσα. Έτσι, χρησιμοποιήθηκε ο νέος AV switching amplifier ΙΝ400 της Australian Monitor, στον οποίο συνδέθηκε μια κάμερα οροφής υψηλής ποιότητας με τηλεχειρισμό και zoom, ενώ ο ίδιος switching amplifier μπορεί να δεχθεί ανά πάσα στιγμή και διάφορα άλλα οπτικά σήματα από DVD players ή laptops.

 

Το λειτουργικό και το ακουστικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Ομοιογενής και καθαρός ήχος σε όλους τους χώρους, ενώ η εικόνα ήταν ελεγχόμενη και ευκρινής σε όλες τις οθόνες. Εξίσου σημαντικό όμως και αυτό μπορείτε να το δείτε στις συνοδευτικές φωτογραφίες, είναι το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα της εγκατάστασης, αφού τα ηχεία είναι πολύ όμορφα και τοποθετήθηκαν πολύ διακριτικά σε όλους τους χώρους.

    Follow us