DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΝέαΕγκαταστάσεις

return
20 ιαν 2010

Ποιοτικός ήχος στο ΥΑΜΑΥΑ bar με ηχεία της t&m

Το μπαρ ΥΑΜΑΥΑ είναι ένα νέο μπαρ στην Ιερά Οδό, με πολύ χαρακτηριστική και όμορφη διακόσμηση. Φτιαγμένο από ανθρώπους με μεράκι που γνωρίζουν ότι ένα μπαρ είναι τελικά η μουσική του, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στον ήχο. Γι αυτό το λόγο συμβουλεύτηκαν τη εταιρεία Αλεξόπουλος – Τάτσης που είναι γνωστή για την πείρα που έχει στον εξοπλισμό μπαρ.

Το κατάστημα είναι παραλληλόγραμμο, με το μεγάλο μπαρ στο κέντρο να παίρνει τα εύσημα για την αισθητική του αλλά και την λειτουργικότητά του. Στην περιφέρεια υπάρχουν όμορφοι καναπέδες και σκαμπό, ενώ στους πολύ ιδιαίτερα βαμμένους τοίχους κρέμονται πίνακες που προβάλουν την αισθητική του χώρου. 
Ο Γιάννης Τάτσης που σχεδίασε το σύστημα, χρησιμοποίησε ηχεία από την σειρά FG της t&m, που αποτελείται από ηχεία ξύλινης καμπίνας με πολύ ποιοτική κατασκευή και ήχο αλλά και μεγάλη ισχύ. Μετρώντας τον χώρο είδε ότι η καλύτερη επιλογή ήταν τα FG-81II που είναι μικρά μεν σε μέγεθος για να μην προσβάλουν αισθητικά τον χώρο αλλά πολύ ισχυρά για να καλύψουν κάθε μουσική απαίτηση. Χρησιμοποίησε έξη ηχεία FG-81II τα οποία συμπλήρωσε με δύο subwoofers FG-115SII, που χάρη στο μεγάφωνο 15’ ιντσών διπλού πηνίου είναι ικανά να δώσουν αυτό που χρειάζεται η σημερινή χορευτική μουσική στις χαμηλές συχνότητες.
Για την ενίσχυση του συστήματος χρησιμοποιήθηκαν 2 ενισχυτές της t&m, ένας SA-70 (2X700 watt / 4Ω) που χρησιμοποιήθηκε για τους δορυφόρους και ένας SA-100 (2X1000 watt / 4Ω) που χρησιμοποιήθηκε για τα subwoofers. Οι ενισχυτές της t&m είναι γνωστοί για την αξιοπιστία τους και την ηχητική τους ποιότητα κάτι που συμφωνεί απόλυτα με τις Γερμανικές ρίζες τους. Τέλος για τον έλεγχο και την ασφάλεια του συστήματος χρησιμοποιήθηκε ένας DriveRack PA processor που είναι ένας από τους εγκεκριμένους από την t&m για τα ηχεία της.
Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ζεστός και ποιοτικός ήχος σε κάθε στάθμη, ομοιόμορφη απόδοση σε όλο το μπαρ και αισθητική υψηλών προδιαγραφών είναι τα στοιχεία που κάνουν το σύστημα να ξεχωρίζει. Για τους ιδιοκτήτες όμως αυτό που έκανε το σύστημα να ξεχωρίσει ήταν η μοναδική σχέση απόδοσης – τιμής, αφού τα ηχεία της t&m είναι γνωστά για την οικονομική τιμή τους, και η ποιότητα της εγκατάστασης από την εταιρεία Αλεξόπουλος – Τάτσης.

    Follow us