DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΝέαΕγκαταστάσεις

return
01 νοε 2018

Trainning ArmoniaPlus στη DNA Systems

ArmoniaPlus

Το σεμινάριο στο Fotonio του Ναυπλίου, ξεκίνησε με τον Αρη Ισσαρη να καλοσωρίζει τους συμμετέχοντες, μιλώντας μας για το νέο ξεκίνημα της DNA Systems και το βάρος που θα δώσει σε Powersoft & Adamson ως πυλώνες της νέας αυτής αρχής.
Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Powersoft από τον Stefano Previtali, Regional sales manager της Powersoft για την Ευρώπη, ο οποίος έδωσε πάσα στον Luca Stefani, product specialist και βασικό εισηγητής της παρουσίασης του νέου ArmoníaPlus interface.

Ξενάγηση στη φιλοσοφία και τις τεχνολογίες της Powersoft...
O Luca Stefani έσπευσε να εξηγήσει με το καλημέρα ότι Class D δεν σημαίνει ‘Digital’, όπως πολλοί παρερμηνεύουν, για να ξεκαθαρίσει παράλληλα ότι πρόκειται για μια αναλογική τεχνολογία στην οποία η Powersoft επένδυσε ήδη από το ξεκίνημά της το 1995, καθώς η αναλογία σε σχέση με την τάξη ΑΒ είναι 4:1, ενώ τα δεδομένα πλεονεκτήματα είναι η υψηλή απόδοση, το χαμηλό βάρος, ο μαζεμένος όγκος και η δυνατότητα να λειτουργεί απροβλημάτιστα στα 2Ohm.

Εν συνεχεία ο Luca μας παρουσίασε όλες τις βασικές λειτουργικές τεχνολογίες της Powersoft ξεκινώντας από την λειτουργία PFC (Power Factor Correction) που εξασφαλίζει τη μείωση της αρμονικής παραμόρφωσης καθώς και την κατανάλωση στο ήμιση σχεδόν σε σχέση με τον ανταγωνισμό, για την ίδια πάντα ισχύ εξόδου.

Η τεχνολογία Ανακύκλωσης ενέργειας αποτελεί ακόμα μια πατέντα της Powersoft που εκμεταλλεύεται εκ νέου την reactive ενέργεια που προέρχεται από το στάδιο εξόδου του ενισχυτή, επαναφορτίζοντας έτσι τους πυκωντές.

Εξίσου χρήσιμη για το ‘πράσινο’ προφίλ των ενισχυτών της Powersoft και η λειτουργία Smart rails management, σύμφωνα με την οποία ο ενισχυτής δεν χρησιμοποιεί το στάδιο τροφοδοσίας του όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας και δεν δέχεται σήμα στην είσοδο.

Η τεχνολογία Active Damping Control βασίζεται στον υπολογισμό της αντίστασης του καλωδίου, και είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε μεγάλα μήκη καλωδίων εξόδου, καθώς σε αυτά υπάρχουν απώλειες σε efficiency και damping factor. Είναι ενεργό στα LF drivers. 

Η τεχνολογία Three-phase load balancing εφαρμόζεται μόνο στη σειρά Χ  που διαθέτει tri-phase & bi phase balance. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ενισχυτής να λειτουργεί ακόμα και στα 380 volt με 3 φάσεις και γείωση χωρίς ουδέτερο. Το κατώφλι λειτουργίας του ενισχυτή είναι τα 80Volt, όπου κάτω από αυτή την τάση ο ενισχυτής κλείνει αυτόματα και σε αυτό το επίπεδο τάσης επανέρχεται εκ νέου…
Η γενικότερη παρουσίαση έκλεισε με την τεχνολογία Differential Pressure Control και τη συνοπτική παρουσίαση της νέας γενιάς M-Force, των πρωτοποριακών πιστονικών subwoofer νέας τεχνολογίας της Powersoft.

Το νέο ArmoníaPlus interface
Όπως ανέφερε ο Luca, το software το κατασκευάζουν οι ίδιοι στο εργοστάσιο, όπως άλλωστε και όλα τα μέρη των ενισχυτικών τους, ενώ η R&D ομάδα τους είναι πολυμελής. Εν συνεχεία μας παρουσίασε τους ενισχυτές της σειράς X, τα πάνελ, τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητές τους, για να φτάσουμε στο ζητούμε, στο πως μπορούμε να τα ελέγξουμε πλήρως όλα αυτά μέσω του software που μπορεί να τρέξει μέσα από κάθε μέσο και λειτουργικό πρόγραμμα.

192.168.0.1
Αυτός είναι ο ‘μαγικός’ κωδικός IP σύνδεσης του ενισχυτή μέσω οποιουδήποτε browser. Κάθε είσοδος του Χ8 υποστηρίζει 4 layers (πχ Dante ch1, Dante ch9, AES3 Ch1, Analog Ch1), ενώ διατίθενται Matrix και συνολικά 256 φίλτρα. Ο Luca επισήμανε ότι χρειάζεται η δέουσα προσοχή με τα input και τα output Mutes, καθώς όταν αυτά αναβοσβήνουν, είναι από το αρμονία και δεν είναι εφικτή η απανεργοποίησή τους μέσω των μπουτόν της πρόσοψης. 
Εν συνεχεία μας ξενάγησε στα Snapshots και τη δημιουργία και τον έλεγχό τους μέσω του Armonia , δείχνοντάς μας επίσης πως μπορούμε να τα περάσουμε στον ενισχυτή πατώντας δυο φορές το δεξί μπουτόν του μπροστινού πάνελ, δίχως να χρειάζεται smart phone, tablet, laptop κλπ.

‘Δικτυακό service’
Ακόμα μια ενδιαφέρουσα λειτουργία των ενισχυτών, που ‘καταγράφουν’ όλες τις κινήσεις – λειτουργίες που έχει πραγματοποιήσει ο χρήστης. Ετσι εν συνεχεία με τη βοήθεια ενός stick και πατώντας τα δυο μεσαία μπουτόν του πάνελ μεταφέρεται εύκολα όλη τη μνήμη του ενισχυτή (όλοι οι χειρισμοί) προκειμένου ο χρήστης να στείλεις το stick στον αντιπρόσωπο ή στο σέρβις για να ελέγξει τι πήγε στραβά σε περίπτωση προβλήματος. 
Ο Luca εν συνεχεία μας εξήγησε τη σωστή χρήση των δυο θυρών ethernet στο πίσω τμήμα των X series με την prime θύρα να τρέχει Αρμονία και Dante και τη δεύτερη μόνο Dante, καθώς έτσι διασφαλίζεται η βέλτιστη σύνδεση. 
Επίσης μας εξήγησε όλες τις παραμέτρους για τη συνδεσιμότητα και το σετάρισμα του Dante στο πεδίο Network configuration.

Στα ενδότερα του Armonia
Μετά το διάλειμμα μπήκαμε στις παραμέτρους του Armonia με τον Luca να περνάει στην πλοήγηση όλων των επιμέρους παραμέτρων του προγράμματος, δείχνοντάς μας στην πράξη όλες τις δυνατότητες του προγράμματος, εστιάζοντας φυσικά στις αναβαθμίσεις της plus έκδοσης.

Όπως είπαμε το νέο ArmoníaPlus interface διαθέτει ένα νέο εξελιγμένο workflow επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη ευχρηστία και ακόμα ευκολότερη πλοήγηση κατά την εφαρμογή του, ενώ αναβάθμιση υπάρχει και στον τομέα των δυνατοτήτων του. 

Ετσι, το νέο ArmoníaPlus interface υποστηρίζει ένα απλό ‘παράθυρο’ με 4  main views: Workspace, System List, Operator View και Events.  Ο χώρος εργασίας χωρίζεται σε δυο τμήματα, με τους ενισχυτές να βρίσκονται αριστερά και το ηχητικό σύστημα δεξιά, ενώ ο χειριστής μπορεί να κινηθεί σε 4 βασικά βήματα που είναι τα εξής: Design, Config, Tune και Show, με το κάθε ένα εξ’ αυτών να προσφέρει πλήθος λειτουργιών.

Όταν όλη η αλυσίδα λειτουργιών ολοκληρωθεί, τότε όλο το σετάρισμα και οι χειρισμοί μεταφέρονται απευθείας στο ηχητικό σύστημα. 
Το layout και όλος ο χειρισμός είναι ακόμα πιο εύκολος με τους ενισχυτές να προστίθενται απευθείας στο ρακ, ενώ τα ηχεία ομαδοποιούνται είτε κάθετα είτε οριζόντια, όπως ακριβώς θα βρίσκονται στην πραγματική εγκατάσταση στο venue.

Επίσης τα Arrays μπορούν να τοποθετούνται μαζί, με τη δημιουργία συγκεκριμένων γκρουπ ηχείων να καθιστά δυνατή την ομαδική ρύθμιση κρίσιμων παραμέτρων όπως Gain, Delay, Polarity και EQ. 
Το επανασχεδιασμένο graphical interface παρέχει χρήσιμες πληροφορίες με ακόμα πιο εμφανή τρόπο για τον χειριστή, όπως για παράδειγμα το νέο Tune:EQ page που επιτρέπει στο χειριστή να παρακολουθεί τη συνολική καμπύλη που εφαρμόζεται σε κάθε ηχείο, για αναρίθμητα γκρουπ ηχείων.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο Headroom meter βασισμένο στους limiters του ίδιου του ηχείου απεικονίζει ρεαλιστικά στο χρήση το πόσο ‘σκληρά’ οδηγείται το ηχείο κάθε φορά σε πραγματικό χρόνο. 
Αναλυτικά, μια σειρά από Tutorial videos είναι διαθέσιμα στο Armonía website,

Στο τέλος της παρουσίασης ο Stefano είχε μια έκπληξη, καθώς μας παρουσίασε εν τάχει τη νέα σειρά της Powersoft που αναμένεται να αποτελέσει το νέο best seller της εταιρίας, αλλά δεσμευθήκαμε να μην δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας σειράς θα γίνουν στη Namm και εν συνεχεία σε ISE και Prolight sound…

ΠΗΓΗ: aLive.gr

Follow us