DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΑντιπροσωπείεςRane

H Rane Corporation, ιδρύθηκε το 1981 στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας προηγουμένως είχαν εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στην Phase Linear Corporation, μια high-end εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών. Με αυτά τα δεδομένα, συγκεντρώνοντας πάνω από 40 χρόνια συνδυασμένης ηχητικής εμπειρίας, πήραν την απόφαση για την δημιουργία της Rane Corporation. Οι ιδιοκτήτες δούλεψαν ο καθένας σε ξεχωριστό τμήμα ανάλογα με την εμπειρία τους. Η οργάνωση αυτή δημιούργησε μια ασυνήθιστα ισχυρή εταιρική δομή, δεδομένου ότι όλοι οι προϊστάμενοι είχαν την συμπεριφορά ιδιοκτήτη και την αντίστοιχη προοπτική για την επιτυχία.

Το όνομα της εταιρείας επιλέχθηκε από αναγραμματισμό που δημιουργήθηκε από τα αρχικά του ονόματος και του επώνυμου των ιδρυτών. Ο συγκεκριμένος αναγραμματισμός επιλέχτηκε επειδή έδινε μια επωνυμία που ήταν μικρή, εύκολη στην ομιλία και στην απομνημόνευση.

Τα βασικά συστατικά για την επιτυχία είναι η φιλοσοφία της Rane που βασίζεται στην γνώση, την ακεραιότητα, και την κοινή λογική. Στη Rane, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με τον τρόπο που θα ήθελαν να αντιμετωπίζονται οι ίδιοι, ενώ στο σχεδιασμό και στην κατασκευή των προϊόντων ακολουθούν τον τρόπο που θα ήθελαν να σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Κάτι επίσης σημαντικό στην οργάνωση της εταιρείας, είναι πως όταν κάτι πάει στραβά, μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα και αποφασιστικά για να το διορθώσουν. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος, κοινής λογικής στην διοίκηση μιας επιχείρησης, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό.

Η Rane ξεκίνησε με τέσσερα προϊόντα που απευθύνονταν σε μικρές μπάντες και αποσκοπούσαν στο να βοηθήσουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Στην πρώτη γραμμή ήταν ένας μοναδικός 12-εισόδων, 6 εξόδων μείκτης (MM 12) που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργεί έξι διαφορετικές μίξεις monitor για τα ηχεία στο πάλκο. Η ιδέα ήταν να βοηθήσει τους μουσικούς να ακούσουν οι ίδιοι καλύτερα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είτε οι μουσικοί δεν είχαν κανένα ηχείο monitor, έιτε είχαν ένα ηχείο που έπαιρνε το ίδιο σήμα που έπαιρναν και τα ηχεία του κοινού. Η Rane αφοσιώθηκε στο να σχεδιάσει, προσιτά εργαλεία για να βοηθήσει στην επίλυση των πολλών προβλημάτων του ελέγχου του ήχου πάνω στη σκηνή. Στην συνέχεια παρουσίασε για πρώτη φορά έναν 6-καναλιών τελικό ενισχυτή (MA 6), και έναν ενισχυτή ακουστικών 6-καναλιών για τις πρόβες (HC 6). Το τέταρτο αρχικό προϊόν ήταν μια μοναδική σύνθετη συσκευή, που αποτελείτο από ένα 1/3-octave γραφικό ισοσταθμιστή και μια συσκευή ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο (real time analyzer RE 27), που έδινε σε ένα μουσικό ένα πρακτικό εργαλείο εύκολο στη χρήση για την βελτίωση του ήχου του σε όλους τους χώρους. Χάρη σε όλα αυτά, η Rane καθιέρωσε νέα standards για την απόδοση, την ποιότητα και την αξιοπιστία. H Rane παρόλο που παρήγαγε προϊόντα σε τιμές αρκετά κάτω από τα κορυφαία προϊόντα high-end της εποχής, η ποιότητά τους τα ξεπερνούσε. Μία αξιοσημείωτη ένδειξη για τη σημασία του σχεδιασμού στην Rane και της φήμης της αξιοπιστίας της, είναι ότι στα δύο πρώτα έτη της έναρξης παραγωγής, η Rane σχεδίασε και διέθεσε στην αγορά οκτώ νέα προϊόντα - από τα οποία τα τέσσερα είναι ακόμη σε παραγωγή σήμερα!
 
Η Rane Corporation σήμερα αποτελεί μια καθιερωμένη πρωτοπόρα εταιρεία στον σχεδιασμό και την κατασκευή μηχανημάτων που λύνουν προβλήματα στον επαγγελματικό ήχο, σε προσιτές τιμές, με απαράμιλλη αξιοπιστία.

Follow us