DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

Νέα

return
21 μαϊ 2010

Το νέο Nuevo Trova bar της Κατερίνας Παπουτσάκη εξοπλίζεται με Peavey

Ένας πολύ όμορφος καλλιτεχνικός χώρος που δίνει μια ποιοτική μουσική ανάσα στο κέντρο της Αθήνας

Το Nuevo Trova είναι ένα νέο μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο έφτιαξαν με πολύ μεράκι η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη μαζί με τον αδερφό της Γιάννη Παπουτσάκη. Ο σκοπός τους ήταν να φτιάξουν ένα στέκι, που να μπορούν να περνάνε ευχάριστα οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου (και όχι μόνο…), αλλά επίσης να δώσουν ένα «πάλκο» για να εκφραστούν διάφορες μορφές τέχνης, από συναυλίες με συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, θεατρικές ομάδες και ηθοποιούς, μέχρι standup comedy και φυσικά μόνιμα ποιοτική και ψαγμένη μουσική.

Το κτίριο χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση εσωτερικά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου χώρου αλλά χωρίς να χάσει αυτό το κάτι ιδιαίτερο που νοιώθει κάποιος που μπαίνει μέσα, αυτή την ζεστασιά και την ενέργεια ενός χώρου που υπάρχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και αισθητική. Ο ήχος λοιπόν ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα, γι αυτό και ήρθαν σε επαφή με την εταιρεία μας, μέσω του καλού μας φίλου και πελάτη Δημήτρη Στεφανάκη, για να τους κάνουμε μια συνολική μελέτη και πρόταση.

Οι απαιτήσεις ήταν ιδιαίτερες, πρώτον γιατί ο χώρος δεν επέτρεπε την τοποθέτηση πολύ μεγάλων ηχείων που να προσβάλουν την αισθητική του, δεύτερον γιατί το ηχητικό σύστημα έπρεπε να είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε πολλές διαφορετικές ζωντανές εφαρμογές, από την απλή απόδοση της φωνής ενός ηθοποιού, μέχρι την κάλυψη rock και jazz συγκροτημάτων και τρίτον να αποδίδει μόνιμα ποιοτική μουσική για τα διάφορα dj sets με clubbing, rock και underground μουσικές.

Ευτυχώς χάρη στην Peavey η δύσκολη δουλειά έγινε εύκολη. Επιλέξαμε ένα σύστημα βασισμένο στα γνωστά ηχεία Impulse 1012, που είναι πολύ όμορφα χάρη στην ωραία σχεδιασμένη πλαστική καμπίνα τους,  που φιλοξενεί ένα woofer 12’ ιντσών από τη νέα σειρά μεγαφώνων Black Widow και μια Constant Directivity χοάνη με κόρνα 1,25 ιντσών που φοράει το νέο διάφραγμα RX-22. Τα Impulse 1012 είναι κατά γενική ομολογία ηχεία πασπαρτού, ικανά να αποδώσουν σε οποιαδήποτε εφαρμογή, γι αυτό και είναι πάντα στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων ηχείων πλαστικής καμπίνας. Για τις χαμηλές συχνότητες, εγκαταστήσαμε ένα subwoofer από τη νέα σειρά PV και πιο συγκεκριμένα το PV118, το οποίο φοράει ένα μεγάφωνο 18΄ ιντσών της σειράς Pro σε μια συμπαγή καμπίνα από ξύλο επικαλυμμένο με μοκέτα. Οι ενισχυτές ήταν ένα SA-8200 για τους δορυφόρους και ένας SA-70 της t&m για το subwoofer, ενώ τον γενικό έλεγχο του συστήματος και τον διαχωρισμό ανέλαβε ένας ψηφιακός processor νέας γενιάς Peavey VSX 26.

Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό. Τα ηχεία ενσωματώθηκαν πολύ καλά στο χώρο, το δέσιμο με το subwoofer ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο και το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, μετά από δοκιμές από τους dj’s και τους ηχολήπτες των εγκαινίων του καταστήματος πήρε τις καλύτερες κριτικές. Η βραδιά των εγκαινίων ήταν πραγματικά πολύ όμορφη, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο αδερφός της Γιάννης ήταν ενθουσιασμένοι με το ηχητικό αποτέλεσμα και φυσικά το ίδιο είμαστε κι εμείς αφού ένας τόσο σημαντικός καλλιτεχνικός χώρος έχει την σφραγίδα της ηχητικής ποιότητας της Peavey και της DNA Systems.
 

    Follow us