DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΝέαΠληροφορίες

return
06 οκτ 2009

Το Υπουργείο Υγείας επιλέγει ασύρματο συνεδριακό σύστημα της Beyerdynamic

To νέο Υπουργείο Υγείας μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα πολύ όμορφο κτίριο το γνωστό Ολυμπιακό ακίνητο του πρώην κέντρου δημοσιογράφων. Στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου, το συνεδριακό σύστημα έπρεπε να είναι το καλύτερο.

Η βασική προδιαγραφή του συστήματος ήταν η εγκατάσταση να επηρεάσει τον μικρότερο βαθμό την αισθητική της. Ο λόγος είναι ότι η αίθουσα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι πολύ όμορφη, φτιαγμένη με ακριβά υλικά και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Οι δυνατότητες λοιπόν για την διέλευση καλωδίων ήταν ουσιαστικά αδύνατη.

Μετά από προσεκτική μελέτη, οι τεχνικοί της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την εγκατάσταση των AV συστημάτων, πρότειναν την λύση ενός ασύρματου συνεδριακού συστήματος. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, η ασύρματη τεχνολογία έχει πολλά θετικά αλλά και το βασικό πρόβλημα ότι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με πολλά μικρόφωνα. Και εδώ η εγκατάσταση απαιτούσε 60!

Μετά από προσεκτική έρευνα της αγοράς, οι μηχανικοί μελετητές της εγκατάστασης είδαν ότι η μόνη εταιρεία με την μεγαλύτερη εμπειρία στην κατασκευή ασύρματων συνεδριακών είναι η Beyerdynamic. Με τα συστήματα MCW50 και MCW200, έχει κάνει πάνω από 300 ασύρματες συνεδριακές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και εγκαταστάσεις σε πολύ σημαντικούς χώρους όπως στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στις Βρυξέλλες αλλά και στα γραφεία της Audi και της Mercedes. Επίσης, είδαν ότι η Beyerdynamic, είναι ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσίασε ασύρματο συνεδριακό το 1998, οπότε και η συνολική εμπειρία της σε τέτοια συστήματα είναι μοναδική. Με όλα αυτά τα δεδομένα, η αξιοπιστία του συστήματος ήταν δεδομένη.

Η επιλογή μεταξύ των δύο ασύρματων συστημάτων της Beyerdynamic, έκλεινε προς το MCW50. Ο λόγος ήταν η απλότητα χειρισμού και εγκατάστασης του συστήματος, η ποιότητα ήχου και η ποιότητα κατασκευής των μονάδων. Επιλέχθηκε το σύστημα MCW50-9 που επιτρέπει την ομιλία μέχρι και 9 συνέδρων ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας και τις 3 μπάντες του Wi-Fi spectrum. Επιλεκτικά, μπορεί ο χρήστης να μειώσει τον αριθμό των συνέδρων που ομιλούν ταυτόχρονα σε 3 ή 6.

Όπως είναι φανερό, η εγκατάσταση ήταν πανεύκολη, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να συνδέσουμε την κεντρική μονάδα στην πρίζα, να βγάλουμε τα μικρόφωνα από τις θήκες τους οι οποίες είναι ταυτόχρονα και φορτιστές και να τα ανάψουμε όλα μαζί. Τόσο απλά! Σε 10 λεπτά το σύστημα λειτουργούσε. Το αποτέλεσμα δε ήταν τόσο ποιοτικό, που εντυπωσιάστηκαν ακόμη και οι τεχνικοί της εγκατάστασης. Η απόδοση της φωνής ήταν σε πρωτόγνωρα επίπεδα, κάτι που φάνηκε και στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έγινε με το σύστημα και πιο συγκεκριμένα αυτή που έδωσε ο Υπουργός Υγείας για το θέμα της νέας γρίπης. Το ίδιο εντυπωσιασμένοι ήταν και οι τεχνικοί των τηλεοπτικών καναλιών, οι οποίοι πήραν ήχο από το σύστημα και δήλωσαν ότι είναι από τους καλύτερους ήχους που έχουν πάρει στην Ελλάδα, και καταλαβαίνετε πόσους χώρους έχουν επισκεφτεί αυτοί οι τεχνικοί...

Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για το ασύρματο συνεδριακό σύστημα MCW50 της Beyerdynamic

    Follow us