DNA Systems

DIGITAL & ANALOG SYSTEMS

ΝέαΠληροφορίες

return
22 μαϊ 2010

To Opus 900 της beyerdynamic στα καλύτερά του!

Προσφέροντας ποιοτικό ήχο στην πολύ όμορφη εκπομπή Amstel Live του Skai

Ένα από τα τηλεοπτικά highlights της χρονιάς είναι η μουσική εκπομπή Amstel Live. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εκπομπή και για την Ελληνική τηλεόραση αλλά και για τα Ελληνικά μουσικά δρώμενα, αφού είναι από τις λίγες που προβάλλουν τον χώρο του rock και έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού. Ήδη από την σκηνή του έχουν περάσει πολλά σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών, με αποτέλεσμα η εκπομπή να έχει γίνει θεσμός και να συζητιέται ιδιαίτερα στους χώρους των νέων.

Το σημαντικό από πλευράς τεχνικής κάλυψης της εκπομπής είναι ότι όλα τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που ακούγονται είναι πραγματικά live. Αποτελεί θαρραλέα προσπάθεια και φυσικά είναι παράδειγμα προς μίμηση και αξίζουν συγχαρητηρίων ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι και η Amstel που δεν αρκέστηκαν σε μια φτηνή παραγωγή γεμάτη playback και φτηνά τρυκ, αλλά επένδυσαν σε μια ποιοτική παραγωγή που να φέρνει σε κάθε σπίτι την ενέργεια και την αίσθηση μιας ζωντανής παράστασης.

Η εταιρεία που επιλέχθηκε για να εξοπλίσει την παραγωγή, έπρεπε να έχει την εμπειρία και την ποιότητα των μηχανημάτων που θα έκαναν όλους τους συντελεστές, μουσικούς, τεχνικούς και καλλιτέχνες, να νοιώθουν ασφάλεια ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πάντα το αναμενόμενο. Η εταιρεία λοιπόν Audionics Engineering του Σπύρου Σεργόπουλου, μια από τις παλαιότερες εταιρείες του Ελληνικού χώρου ενοικιάσεων, επιλέχθηκε για να προσφέρει μηχανήματα και τεχνική υποστήριξη στην παραγωγή.

Για το σκοπό της εκπομπής, η Audionics Engineering έπρεπε να επενδύσει σε ένα νέο πολυκάναλο ασύρματο σύστημα μικροφώνων, ικανό να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, με αξιοπιστία και ποιότητα. Επέλεξε μετά από σύγκριση να επενδύσει στο νέο σύστημα Opus 900 της Beyerdynamic. Το σύστημα Opus 900, είναι η τελευταία γενιά ασυρμάτων μικροφώνων του γερμανού κατασκευαστή και ενσωματώνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της ασύρματης τεχνολογίας. Με 1000 και πλέον συχνότητες, επιτρέπει την λειτουργία μέχρι και 24 μικροφώνων ταυτόχρονα σε 1 μπάντα, έχει μεγάλη εμβέλεια κάλυψης και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας (12-16 ώρες τουλάχιστον με απλές αλκαλικές μπαταρίες ΑΑ), ενώ δίνει την ικανότητα στον τεχνικό να αλλάζει κεφαλή μικροφώνου από πυκνωτική σε δυναμική ή από δυναμική σε δυναμική άλλου τύπου, την ώρα της συναυλίας, με μια απλή κίνηση, κάτι που πρώτη φορά προσφέρεται σε ασύρματο σύστημα. Επίσης είναι πολύ εύκολο και ασφαλές στο στήσιμό του χάρη στο ενσωματωμένο scanner συχνοτήτων που έχει, το οποίο ελέγχει το φάσμα και προτείνει συχνότητες αυτόματα, οπότε ο τεχνικός χρειάζεται λίγα λεπτά για να σετάρει το σύστημα μα ασφάλεια.

Στο παρακάτω video θα δείτε το ασύρματο μικρόφωνο Opus 900M με κάψα DM960B οι οποία βασίζεται στο θρυλικό TGX-60 να χρησιμοποιείται από τον rapper τραγουδιστή του Φίλιππου Πλιάτσικα και από την παρουσιάστρια της εκπομπής. Επίσης στην ίδια εκπομπή χρησιμοποιούνται και το drum set L της Beyerdynamic για την λήψη των τυμπάνων και ασύρματοι πομποί TS-900M με μικρόφωνα κεφαλής Opus 59 για τους μουσικούς που ταυτόχρονα τραγουδάνε. Τέλος θα δείτε μπροστά από τους μουσικούς και τα γνωστά floor monitors M15 της Adamson, αφού η Audionics Engineering είναι πια στις εταιρείες που στηρίζονται στην Adamson, κατέχοντας ένα line array σύστημα Metrix και φυσικά ένα ολοκληρωμένο set monitors M15.

    Follow us